Kuntoarviot Kouvolassa kokeneelta asiantuntijalta

Ennen asuntokauppa tehtävä kuntoarvio pelastaa myöhemmältä murheelta ja päänvaivalta. Kesotec Oy toimii Kouvolassa ja toteuttaa kaikki kuntoarviot huolellisesti. Olemme toimineet jo monta vuotta ja asiakastyytyväisyytemme on korkea. Kuntoarvion suoritamme hyväksytyn suoritusohjeen mukaan ja vastaamme tekemästämme kuntoarviosta. Kuntoarvioija on aina puolueeton kolmas osapuoli, joka tarjoaa puolueetonta tietoa myytävästä kohteesta. Työmme tilaajana toimii usein kohteen myyjä tai myyjä ja ostaja yhdessä. Kuntoarviosta tehdään aina kirjallinen sopimus.

Asuntokaupan kuntoarviossa keskeisimpiä asioita ovat kosteusongelmat 

Kosteus- ja homeongelmat ovat suurimpia asuntokaupan jälkeen paljastuvia ongelmia. Lisäksi eri aikakaudelle tyypillisiin riskirakenteisiin ja tarkastuksen yhteydessä tehtyihin riskihavaintoihin kiinnitetään erityistä huomiota.

Riskirakenne on tyypillisesti rakennusaikakauden määräysten ja hyvää rakennustapaa noudattaen tehty ja yleisesti hyväksytty rakenne, joka on kuitenkin ajansaatossa osoittautunut toimimattomaksi. Tämä voi aiheuttaa rakenteille ennenaikaisen vaurioitumisen. Riskirakenne voi muodostua myös rakennusosien teknisen käyttöiän täyttymisestä. 

Kuntotarkastus on kuitenkin monipuolinen tutkimus

Kuntotarkastuksessa kosteusvahinkojen mahdollisuuden lisäksi tutkitaan myös rakennustekninen kunto, vauriota, käyttöturvallisuus- ja terveysriskit sekä annetaan mahdollisia ehdotuksia korjauksista. Monipuolisuutensa vuoksi kuntotarkastuksia tekemään ovat päteviä vain henkilöt, joilla on laaja-alainen tietämys rakennustekniikasta ja -fysiikasta sekä riittävä kuntoarvioihin kohdistuva koulutus. 

Tarkastus kerrostaloasunnossa

Kun asuntokauppa tehdään kerrostaloasunnosta, annetaan kuntoarvio vain huoneiston sisäpuolisiin osiin. Kuntotarkastuksessa tutkitaan silloin erityisen tarkkaan märkätilojen vesipisteet ja lattiakaivot. Kuntotarkastus tehdään rakenteita rikkomatta, eli kuntoarvioijalla on oltava laadukkaat välineet ja ymmärrys lukea mittausten tuloksia. Joihinkin tutkimuksiin saatetaan tarvita taloyhtiön lupa. Koska kerrostaloasunnon kuntotarkastus on sisätiloihin rajoittuva pintapuolinen tutkimus, on ostajan syytä perehtyä myös taloyhtiön teettämään kuntoarvioon. 

Suosittele meitä

Kesotec Oy
Oksatie 10
45120
KOUVOLA
+358400558460
hans.jaakkola@gmail.com
kesotec.fi

Jätä yhteystietosi, otamme sinuun yhteyttä!

Olemme SoMessa:

  • Osuma.fi