Energiatodistus Kouvolassa asiantuntijaltasi

Kouvolassa toimiva Kesotec Oy antaa energiatodistukset omakotitaloihin, rivitaloihin ja muihin kiinteistöihin. Energiatodistus on kertoo mihin energialuokkaan rakennus kuuluu ja se sisältää mahdollisia suosituksia energiatehokkuuden parantamiseksi. Vuodesta 2013 alkaen energiatodistusta on tarvittu asunnon myynnin ja vuokrauksen yhteydessä, sillä kodin myynnissä ja vuokrauksessa on ilmoitettava asunnon energialuokka. Energiatodistuksessa on huomioitu rakennuksen rakenteet ja järjestelmien tekniset ominaisuudet ja se perustuu näistä tehtävään energialaskentaan.

Uusittu energiatodistus astuu voimaan vaiheittain

Energiatodistus on ollut Suomessa käytössä vuodesta 2008 lähtien. Energiatodistusta on sittemmin uusittu ja se otetaan kiinteistökohtaisesti käyttöön vaiheittain. Erona vanhaan energiatodistukseen uusitussa versiossa on otettu huomioon rakennuksen rakenteet ja järjestelmien tekniset ominaisuudet. Näihin perustuva energialaskenta auttaa laittamaan rakennukset paremmin vertailukelpoisiksi.

  • 1.6.2013: Uudisrakennukset, kerrostalot ja vuonna 1980 tai sen jälkeen käyttöönotetut pientalot (omakoti-, erillis- ja paritalot).
  • 1.7.2014: Rivi- ja ketjutalot sekä liike- ja toimistorakennukset.
  • 1.7.2015: Hoitoalan rakennukset sekä kokoontumis- ja opetusrakennukset.
  • 1.7.2017: Ennen vuotta 1980 käyttöönotetut pientalot (omakoti-, erillis- ja paritalot).

Energiatodistus omakotitaloon

Pientaloihin myönnettävä energiatodistus on voimassa 10 vuotta. Jos olet myymässä, vuokraamassa tai hakemassa rakennuslupaa omakotitalollesi, ja omakotitalo on rakennettu vuoden 1980 jälkeen, on energiatodistus pakollinen. Joissain tapauksissa energiatodistus voidaan tehdä kevennetyn menettelyn mukaisesti ja joitain poikkeuksia, jolloin energiatodistusta ei tarvita. Jos omakotitalosi esimerkiksi on pinta-alaltaan alle 50 neliömetriä, suojeltu rakennus tai harvoin käytetty vapaa-ajan asunto, et tarvitse energiatodistusta.

Energiatodistus taloyhtiöön

Myös taloyhtiöihin myönnettävä energiatodistus on voimassa 10 vuotta. Jos taloyhtiöön kuuluu monta rakennusta, energiatodistus annetaan jokaiselle rakennukselle erikseen. Energiatodistus on pakollinen myytäville ja vuokrattaville asuinkerrostalo- ja paritalohuoneistoille. Suojellut rakennukset ovat poikkeuksia ja niihin energiatodistusta ei tarvita. Muitakin poikkeuksia on, kysy meiltä näistä lisää!

Tilaa meiltä energiatodistus

Toteutamme energialaskennan ammattitaidolla ja taatusti pätevästi. Toimimme Kouvolassa ja lähiseudulla. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiisi liittyen energiatodistukseen, mutta lisätietoja voit myös lukea täältä: www.energiatodistus.info

Suosittele meitä

Kesotec Oy
Oksatie 10
45120
KOUVOLA
+358400558460
hans.jaakkola@gmail.com
kesotec.fi

Jätä yhteystietosi, otamme sinuun yhteyttä!

Olemme SoMessa:

  • Osuma.fi